Εναρξη λειτουργίας του 3ου Οικοτροφείου της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α.

Eναρξη λειτουργίας του 3ου Οικοτροφείου της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., "Αγία Aννα" στην Τερψιθέα Λάρισας. Ένα ακόμη σύγχρονο οικοτροφείο φιλοξενίας ψυχικά ασθενών προστέθηκε στο δίκτυο υπηρεσιών της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., που συνεχίζει να αναβαθμίζεται και να αναπτύσσεται συνεχώς, μέσω των προγραμμάτων που επιτυχώς υλοποιεί στον τομέα της ψυχικής υγείας στη Θεσσαλική περιφέρεια, εδώ και 16 χρόνια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το 3ο Οικοτροφείο Β.Ν.Υ, που βρίσκεται στο Δ.Δ. Τερψιθέας του Δήμου Λάρισας και φέρει την επωνυμία "Αγία Aννα".

Η λειτουργία της νέας δομής ξεκίνησε από τις 13/2/2007, όταν 15 ένοικοι προερχόμενοι από δημόσια ψυχιατρεία εγκαταστάθηκαν στο δικό τους πλέον σπίτι.

Ήδη και από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας, στο νέο οικοτροφείο άρχισαν να εφαρμόζονται προγράμματα αποασυλοποίησης των ασθενών από το εξειδικευμένο επιστημονικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με έμφαση στην εκμάθηση ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Σημαντική, επίσης, είναι και η συνεργασία της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α με την κοινωνία και τις τοπικές αρχές της Τερψιθέας, που στηρίζουν, από την πλευρά τους, την προσπάθεια αυτή.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, το έργο της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α.  θα εμπλουτισθεί ακόμη περισσότερο, με τη λειτουργία ακόμη μιας νέας δομής στην πόλη της Λάρισας.