Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθιέρωσαν την 10η Οκτωβρίου κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες για τις ψυχικές ασθένειες.    

Με φετινό σύνθημα ο ΠΟΥ «Κατάθλιψη: Ας μιλήσουμε» και με το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας «Ψυχική Υγεία στο Χώρο Εργασίας», ο ΠΟΥ περιγράφει την ψυχική υγεία ως μία κατάσταση συναισθηματικής ευεξίας στην οποία το άτομο είναι ικανοποιημένο από τα προσωπικά του επιτεύγματα, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και είναι σε θέση να προσφέρει στην κοινότητα.                                     
Ένα αρνητικό εργασιακό περιβάλλον μπορεί να οδηγήσει σε σωματικά και ψυχικά ενοχλήματα, κατάχρηση ουσιών, απουσία από την εργασία και μειωμένη παραγωγικότητα. Η κατάθλιψη και το άγχος καταλαμβάνουν ένα μεγάλο πληθυσμό στην παγκόσμια κλίμακα. 300 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από κατάθλιψη, την βασικότερη αιτία ανικανότητας.                                

Στο πλαίσιο κοινοτικών υπηρεσιών για την προαγωγή της ψυχικής υγείας του γενικού πληθυσμού και την αποφυγή υποτροπής της νόσου η Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας, Περίθαλψης-Αποκατάστασης διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, στη Λάρισα.                             

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, και ώρα 10.00- 14.00 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας θα πραγματοποιηθεί από την επιστημονική ομάδα της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. ενημέρωση και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.                         
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., καθώς παράλληλα με τη δράση της Κεντρικής Πλατείας θα πραγματοποιείται ενημέρωση κοινού με φυλλάδια στο Κέντρο Ημέρας από τα μέλη του Κέντρου που ζουν στην κοινότητα.

PHPY2017