Δελτίο Τύπου

Στις 21 Νοέμβριου 2018 και ώρα 12:00 η Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας, Περίθαλψης, Αποκατάστασης (Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α)

διοργανώνει στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης, τον δεύτερο αγώνα μεταξύ της ομάδας μπάσκετ του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. και εκείνου της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. στα πλαίσια του τουρνουά των ομάδων μπάσκετ των ατόμων με ψυχικές μειονεξίες.

Στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο αυτών φορέων, η Ε.Ψ.Υ.ΚΑ. είχε διοργανώσει τον Μάιο του 2018 στο γνωστό σε όλους τους Έλληνες Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, το πρώτο αγώνα μεταξύ των ομάδων μπάσκετ των δύο φορέων σε ένα κλίμα υγιούς άμιλλας.

Η Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. αποδέχτηκε με ευχαρίστηση την πρόσκληση της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α για διεξαγωγή του νέου φιλικού αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων των δυο φορέων αποσυλοποίησης και αποκατάστασης που όλα αυτά τα χρονιά  αποσκοπούν στη καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των ψυχικά ασθενών και μεριμνούν  για την κοινωνική τους επανένταξη.

Η διεξαγωγή των αγώνων τουρνουά προσφέρει στους χρήστες των υπηρεσιών των δύο φορέων την ικανοποίηση από το ευ αγωνίζεσθαι σε ομαδικά αθλήματα και τους βοηθά να επανενταχτούν στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Από τους γονείς, τους συγγενείς, τις ευαίσθητες για τη στήριξη των δικαιωμάτων αυτών των ΑΜΕΑ συλλογικότητες καθώς και από τους πολίτες και τις Αρχές της πόλης μας ζητούμε να παρευρεθούν στον αγώνα και να χειροκροτήσουν θερμά αυτά τα άτομα που με τις δικές τους δυνάμεις διεκδικούν μια θέση στην κοινωνική ζωή.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ