Ημερίδα: «Η Κατάθλιψη στη Σύγχρονη Κοινωνία»

Το τμήμα Νοσηλευτικής, Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Περίθαλψης & Αποκατάστασης σας προσκαλούν σε ημερίδα με θέμα: «Η Κατάθλιψη στη Σύγχρονη Κοινωνία», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Οι προσερχόμενοι πριν από την έναρξη των εργασιών θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την έκθεση καλλιτεχνημάτων των μελών του Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. καθώς και να ξεναγηθούν στα εκθέματα του Διαχρονικού Μουσείου.

Κατεβάστε το Πρόγραμμα

Η τέχνη, με τις όποιες μορφές της, αδιαμφισβήτητα συμβάλλει στις ψυχιατρικές θεραπείες. Έχει πλέον καθιερωθεί ως απαραίτητη παράλληλη συμπληρωματική μορφή θεραπείας πέραν εκείνων της ψυχοθεραπείας και της χημειοθεραπείας.

Η Ζωγραφική ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και τη συναισθηματική έκφραση του πάσχοντος προσώπου, κινητοποιεί τις δυνατότητες και τις δεξιότητές του, βελτιώνει την κοινωνικότητα και τη λειτουργικότητά του, αποτρέποντας έτσι την απομόνωσή του.

Ο Θεραπευτής Τέχνης είναι επαγγελματίας εκπαιδευμένος να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εκφράσουν και να καταλάβουν τα συναισθήματά τους μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης και της δημιουργικής διαδικασίας. Χρησιμοποιεί τη δημιουργική θεραπεία για την από κοινού με άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας αξιολόγηση και θεραπεία ψυχικών διαταραχών.


Για τη Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α.
Δημήτρης Κανδύλης
συνταξ. Καθηγητής Ψυχιατρικής

 

 diorganosi

 

ypostirixi