Εμβολιασμός 120 ασθενών και εργαζομένων για τον Covid-19

Η Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας, Περίθαλψης και Αποκατάστασης (Θ.Ψ.Υ.Π.Α), που είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία, εδώ και τριάντα χρόνια, εκτελεί με επιτυχία σημαντικά προγράμματα πρόληψης της ψυχικής υγείας και παροχής υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, φροντίδας και στέγασης σε άτομα με ψυχικές μειονεξίες σε τρεις νομούς της Θεσσαλίας.

Παράλληλα με τις παραπάνω δράσεις, το πολυπληθές επιστημονικό προσωπικό της και οι ιατροί εξωτερικοί συνεργάτες της παρέχουν στις δύσκολες περιόδους θεομηνιών και πανδημιών δωρεάν τις ιατρο-κοινωνικές τους υπηρεσίες του για την ανακούφιση των πληγέντων και όσων νόσησαν.

Το χρόνο που πέρασε η Διοίκηση της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α έθεσε ως στόχο τη διασφάλιση της υγείας των ασθενών και των εργαζομένων σε όλα τα οικοτροφεία, στους ξενώνες, στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης και τις υπηρεσίες εξωτερικών ασθενών που διαθέτει. Από τον Ιούνιο του 2020 στις δομές της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π..Α σε συνεργασία με το ΚΟΜΥ και την κα Ρ. Πινακά πραγματοποιήθηκαν δεκάδες τακτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι σε ασθενείς και προσωπικό. Η άριστη αυτή συνεργασία οδήγησε στην επίτευξη του στόχου που είχε τεθεί, του αποκλεισμού της εισόδου του ιού στις δομές. Κανένας ασθενής δεν μολύνθηκε, κανένας εργαζόμενος δεν νοσηλεύτηκε για Covid-19. Συνεπώς, ασθενείς και εργαζόμενοι με το να τηρήσουν με ευλάβεια όλα τα μέτρα που συνέστησαν το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΔΥ, η Δκση της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α και οι γιατροί της δεν μολύνθηκαν και δεν μόλυναν συμπολίτες τους.

Με άλλα λόγια έμπρακτα καταδείχθηκε η σπουδαιότητα των συνεργατικών σχημάτων για την παραγωγή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και η αξία της διενέργειας διαγνωστικών tests που αποτελούν εργαλείο καθοριστικής σημασίας για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού και τον μετριασμό της πανδημίας.

Από την αρχή του 2021 Δκση και εργαζόμενοι της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α σάλπισαν στις τοπικές κοινωνίες την αξία και την αναγκαιότητα για εμβολιασμό προκειμένου να νικηθεί η πανδημία. Υπήρξαν συζητήσεις με τους κατοίκους των περιοχών όπου έχουν την έδρα τους οι υπηρεσίες της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α και η ανταπόκρισή τους στο να μεταδώσουν το μήνυμα της ανάγκης εμβολιασμού ήταν εκείνη που πολλαπλασίασε την απήχηση του μηνύματος και τη αποδοχή του.

Η θετική αποδοχή του μηνύματος για εμβολιασμό όλων μας προκειμένου να νικηθεί η πανδημία ξεκίνησε, σε ότι μας αφορά, μκε τον εμβολιασμό 120 ασθενών και εργαζομένων την 19 η Φεβρουαρίου 2021 στο Οικοτροφείο Ενηλίκων « Ορφέας» της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. που για το σκοπό αυτό λειτούργησε ως εμβολιαστικό κέντρο, μετά από κατάλληλη προετοιμασία.

Στο εμβολιαστικό κέντρο μετακινήθηκαν για να εμβολιαστούν ασθενείς από τρεις δομές της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. και συγκεκριμένα από τα οικοτροφεία «Αγία Άννα», «Τίμιος Σταυρός» και από το ξενώνα μακράς νοσηλείας « Μελάμπους» ενώ οι ασθενείς του οικοτροφείου Ορφέας με περίσσεια υπομονή εμβολιάστηκαν τελευταίοι.

Σε δηλώσεις της η Ράνια Πινακά, υπεύθυνη των ΚΟΜΥ ν. Λάρισας, δήλωσε τα εξής:

Από την πλευρά του ο Γιάννης Παπαγεωργίου, διευθυντής ΘΕΨΥΠΑ, επισήμανε:

Οι φωτογραφίες από μόνες τους αποτυπώνουν το άριστο κλίμα της συνεργασίας αλλά και τη χαρά όλων των εμβολιαζόμενων που θα «ασφαλίσουν» την υγεία τους και θα κερδίσουν τη μάχη έναντι του κοροναϊού.

covid2

covid2

covid2

covid2

covid2