«Ελεύθερη» η Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. – Ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός 120 ατόμων

«Οι ασθενείς και το προσωπικό της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., μια κοινότητα συνολικά 120 ανθρώπων, είναι από σήμερα και πάλι ελεύθεροι», ανακοίνωσε με συγκίνηση στον αέρα του Pressing 90.1 ο διευθυντής της ΘΕΨΥΠΑ, Γιάννης Παπαγεωργίου.

«Επί έναν ολόκληρο χρόνο αυτοί οι άνθρωποι, εργαζόμενοι και ασθενείς, τήρησαν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αντιλαμβανόμενοι τι θα σήμαινε για μια κλειστή δομή η διασπορά του κορονοϊού. Κι επειδή «Ελευθερία» ονομάζεται το πρόγραμμα των εμβολιασμών, έτσι ελεύθεροι αισθάνονται σήμερα όλοι τους για να ξανασυναντηθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που τόσο τους έχουν λείψει».

Εξάλλου, όπως ενημέρωσε ο κ. Παπαγεωργίου, «η διαδικασία έλαβε χώρα στο Οικοτροφείο «Ορφέας» της ΘΕΨΥΠΑ στη Νεάπολη, το οποίο μετατράπηκε όπως και στην πρώτη φάση σε εμβολιαστικό κέντρο, όπου μεταφέρθηκε για την ολοκλήρωση της επιχείρησης το δυναμικό και των άλλων τριων δομών της πόλης, της «Αγίας Άννας» στην Τερψιθέα, του Ξενώνα «Μελάμπους» στην Ανθούπολη και του «Τιμίου Σταυρού» στην οδό Βόλου».

«Πετύχαμε ένα ποσοστό συμμετοχής της τάξης του 99% – συμπλήρωσε ο διευθυντής της ΘΕΨΥΠΑ – καθώς πέρασε το μήνυμα της αναγκαιότητας του εμβολιασμού, ώστε να μπορέσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν πίσω τις ζωές τους».

Στο μεταξύ, ο κ. Παπαγεωργίου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της χθεσινής επίσκεψης της υφυπουργού κ.Ράπτη όχι μόνο στην εγκατάσταση της “Εταιρίας” στον καταυλισμό του Δαμασίου, αλλά και στο Οικοτροφείο της, όπου είχε και συνάντηση με τον καθηγητή Ψυχιατρικής και πρόεδρο της ΘΕΨΥΠΑ, κ. Δ.Κανδύλη.

«Είχε 25 ολόκληρα χρόνια να μας επισκεφθεί μέλος της κυβέρνησης κι εν προκειμένω, ήταν θερμότατος ο τρόπος με τον οποίο μας προσέγγισε η κ. Ράπτη και ιδίως τον ψυχίατρο και τις ψυχολόγους μας που βρίσκονται στο Δαμάσι. Το «ευχαριστώ» που ακούσαμε απ’ το στόμα της είναι σπουδαίο για εμάς, όπως φυσικά και η δρομολόγηση της απόκτησης μιας κινητής μονάδας για το νομό. Αν υπήρχε για παράδειγμα σήμερα μια κινητή μονάδα θα μπορούσε σε καθημερινή βάση να παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη παντού στη διάρκεια της ημέρας. Εμείς πάντως, προσπαθούμε με δικά μας μέσα να στηρίξουμε όχι μόνο τον κόσμο του Δαμασίου, αλλά και των άλλων χωριών που επλήγησαν. Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια ζωής της ΘΕΨΥΠΑ. Δεν μπορούμε να το γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα ότι με την συνεργασία και της υφυπουργού θα μπορέσουμε μελλοντικά να γίνουμε ακόμα πιο χρήσιμοι για τους συμπολίτες μας», κατέληξε.

Πηγή: pressing.gr

thepsipa emvolio2

thepsipa emvolio2

thepsipa emvolio2

thepsipa emvolio2