Επίσκεψη του 2ου δ.Ι.Ε.Κ. Λάρισας

Επίσκεψη  καταρτιζομένων βοηθών Εργοθεραπείας του 2ου δ.Ι.Ε.Κ. Λάρισας στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Θεσσαλικής Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Περίθαλψης και Αποκατάστασης.

Την 8 η και 13 η Δεκεμβρίου 2021 οι καταρτιζόμενοι βοηθοί εργοθεραπείας Γ Εξαμήνου του 2ου δ. Ι.Ε.Κ. Λάρισας στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης επισκέφθηκαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Θεσσαλικής Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Περίθαλψης και Αποκατάστασης (Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α.).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ενημερώθηκαν από την επιστημονικά υπεύθυνη της δομής κα. Σβάρνα για τα προγράμματα επανένταξης ψυχικώς μειονεκτούντων ατόμων στις τοπικές κοινωνίες που εκτελεί η ΘΕΨΥΠΑ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για να υπηρετούνται τα ατομικά δικαιώματα αυτών των ατόμων και να τους εξασφαλίζονται ίσες ευκαιρίες που δικαιούνται για την ανάδειξη των ειδικών ικανοτήτων που διαθέτουν με στόχο να διευκολύνεται η καθημερινότητα της ζωής τους και να διαβιούν όσο γίνεται πιο αυτόνομα.

Επίσης οι καταρτιζόμενοι, μέσα από την ξενάγηση τους στους χώρους της δομής, είχαν την ευκαιρία να δουν τις προσωπικές δημιουργίες των ληπτών των υπηρεσιών του κέντρου ημέρας όπως πίνακες ζωγραφικής, κατασκευές με διάφορα υλικά όπως χαλκό, πηλό, γυαλί, αλλά και να διαβάσουν την εφημερίδα « Η φωνή μας» η οποία εξολοκλήρου αρθρογραφείτε από τους ίδιους.

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής συνεργασίας της Θεσσαλικής Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Περίθαλψης και Αποκατάστασης και του 2ου δ.Ι.Ε.Κ. Λάρισας Βοηθών εργοθεραπείας που τελεί υπό την εποπτείας του κου. Νάκου Θ.Μ. Χρήστου, Εκπαιδευτή Ενηλίκων / Εκπτής Εκπτών των Ενηλίκων / Ψυχιατρικό Κοινωνικό Λειτουργό, οι επισκέψεις των καταρτιζομένων θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά.

Κατά την διάρκεια των επισκέψεων, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από την Πανδημία.

thepypa kek

thepypa kek

thepypa kek

thepypa kek

thepypa kek

thepypa kek

thepypa kek