Κοπή της βασιλόπιτας στο Κέντρο Ημέρας της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α.

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., πραγματοποιήθηκε μία άκρως συγκινητική εκδήλωση με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας του οργανισμού.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Γενικός Διευθυντής του φορέα, κος Παπαγεωργίου Ιωάννης, ο οποίος φανερά συγκινημένος αναφέρθηκε στα 30 χρόνια λειτουργίας της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., η οποία μέσω των προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης που υλοποιεί καθημερινά, όπως τις υποστηριζόμενες κατοικίες, την υποστηριζόμενη επαγγελματική απασχόληση, τα προγράμματα διαχείρισης ασθενειών, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας, στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, επίτευγμα που με τη σειρά του μειώνει τα επίπεδα στίγματος της ψυχικής νόσου και βελτιώνει την ζωή αυτών των ατόμων.

Ο κος Παπαγεωργίου έδωσε τη σκυτάλη στον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με την ίδρυση του οργανισμού και πρώτο του πρόεδρο, τον καθηγητή Ψυχιατρικής κο Δημήτριο Κανδύλη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ολοκληρωμένη φροντίδα με επίκεντρο τον άνθρωπό και όχι την νόσο, μέσω της οποίας τα άτομα έχουν καλύτερη εμπειρία φροντίδας και υποστήριξης, βιώνουν λιγότερη ανισότητα και επιτυγχάνονται καλύτερες αποτελέσματα. Τόνισε, δε, ότι αυτή η ολοκληρωμένη φροντίδα είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης φορέων με κοινούς στόχους, όπως στην προκειμένη περίπτωση της συνεργασίας της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., της Περιφέρειας και των ΤΟΜΥ.

Επίσης ο κος Κανδύλης ευχαρίστησε ονομαστικά την κα Γεωργία Σβάρνα και τον ραδιοφωνικό σταθμό PRESSing 90.1, του οποίου είναι συμμέτοχος και παραγωγός, για την αμέριστη υποστήριξή του στο έργο της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., καθώς μέσω των ενημερωτικών εκπομπών του πληροφορούνται συχνά και ουσιαστικά οι πολίτες για την υγεία και τα ψυχικά νοσήματα, συμβάλλοντας έτσι στην αλλαγή των στάσεων και στην αντιμετώπιση του στιγματισμού της ψυχικής νόσου.

Η κα Τάνια Δόκου, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κο Κ. Αγοραστό, μετέφερε τις ευχές του για μία νέα καλή, χαρούμενη και δημιουργική χρονιά, λέγοντας ότι η Περιφέρεια είναι και θα είναι πάντα αρωγός στο έργο της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης που υλοποιείται όλα αυτά τα χρόνια από τη Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., ώστε τα άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες να έχουν ισότιμη θέση στη κοινωνία.

Η κα Ράνια Πινακά, ως Συντονίστρια Ιατρός στην Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Αμπελοκήπων Λάρισας και Συντονίστρια των Μονάδων Υγείας ειδικού σκοπού του ΕΟΔΥ για την 5η ΥΠΕ, αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία που έχει αναπτυχτεί μεταξύ της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. και των ΚΟΜΥ, η οποία ξεκίνησε στις αρχές της πανδημίας το 2020 μέσω διαγνωστικών ελέγχων στις δομές, συνεχίστηκε μέσω τον εμβολιασμών και θα συνεχιστεί στο μέλλον μέσω κοινών δράσεων των φορέων.

Για το έργο που επιτελείται στο κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, μίλησε η επιστημονικά υπεύθυνη και ψυχολόγος της δομής, κα Σβάρνα Χριστίνα, λέγοντας ότι από την έναρξη της λειτουργίας του κέντρου ημέρας μέχρι και το 2022, έχουν λάβει υπηρεσίες παρά πολλά άτομα με ψυχικά νοσήματα τα οποία διαβιούν στην κοινότητα, εξυπηρέτηση που στοχεύει στην βελτίωση της ζωής αυτών των ατόμων.

Τέλος, χαιρετισμούς απηύθυναν οι εκπαιδευτές του κέντρου ημέρας, ο κος Φαρμάκης Κώστας, εκπαιδευτής της ομάδας πληροφορικής και εφημερίδας, ο κος Κυρίτσης, εκπαιδευτής των ομάδων μπάσκετ , εκγύμνασης και ποδοσφαίρου, ο κος Ηρακλής Μίλλας, εκπαιδευτής της ομάδας φωτογραφίας, η κα Λεβέντη Χαρίκλεια, εκπαιδεύτρια των ομάδων κατασκευών και ο κος Αποστόλης Μακρής, εκπαιδευτής του καλλιτεχνικού εργαστηρίου.

Τυχερός της βασιλόπιτας ήταν το μέλος, κος Γελαλής Άγγελος, ο οποίος με ενθουσιασμό παρέλαβε το δώρο του, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, προσφορά του καταστήματος OPTIMAL του κου Γ. Καργιώτη.

Η βασιλόπιτα ήταν προσφορά των Αρτοσκευασμάτων «ΖΑΝΟΣ».

Τα μέλη από την μεριά τους έδωσαν ως δώρα στους καλεσμένους, τις προσωπικές τους δημιουργίες από τα εργαστήρια κατασκευής σαπουνιών και κεραμικής!

(Πηγή: pressing.gr)

KopiPitas02

KopiPitas02

KopiPitas02

KopiPitas02

KopiPitas02

KopiPitas02

KopiPitas02

KopiPitas02