Σεμινάριο με θέμα « Η ψυχοπαθολογία σε Κλινικό Πλαίσιο»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. το Σεμινάριο του Διακεκριμένου Ψυχιάτρου κου. Καραμανάβη με θέμα « Η ψυχοπαθολογία σε Κλινικό Πλαίσιο».

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί μία ολοκληρωμένη προσέγγιση της κλινικής ψυχοπαθολογίας με την μορφή κλινικών εργαστηρίων και έμφαση στη βιωματική γνώση.

Το Σεμινάριο παρακολούθησαν οι φοιτητές του μητροπολιτικού κολεγίου Λάρισας υπό την συνοδεία της Ψυχολόγου κας. Καλαμπαλίκη Ολυμπία.

Κατά την διάρκεια του κλινικού εργαστηρίου, οι φοιτητές, ενημερώθηκαν από την ψυχολόγο και επιστημονικά υπεύθυνη του κέντρου κα Σβάρνα Χριστίνα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση στον Ελλαδικό χώρο, την αλλαγή στη φιλοσοφία και την πρακτική της αντιμετώπισης του ψυχιατρικού ασθενούς, µε τη μετάβαση από το παραδοσιακό ψυχιατρικό ίδρυμα στις εναλλακτικές δομές ψυχιατρικής φροντίδας και αποκατάστασης στον κοινοτικό χώρο.

Οι φοιτητές μέσα από την ξενάγηση τους στους χώρους της δομής είχαν την ευκαιρία να δουν τις προσωπικές και ομαδικές δημιουργίες των μελών και να κατανοήσουν ότι τα αποκαταστασιακα προγράμματα που υλοποιούνται από την Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. έχοντας ως βάση τις αρχές της κοινοτικής και κοινωνικής ψυχιατρικής, επικεντρώνονται στο άτομο με στόχο να μειωθεί η ψυχιατρική αναπηρία του με την αποκατάσταση της, αναπτύσσοντας δεξιότητες και με την τοποθέτηση του ατόμου σε περιβάλλον στο οποίο να εφαρμόζει τις δεξιότητες αυτές όπως στο σπίτι, στο σχολείο και στον κοινωνικό χώρο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ακολουθήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από την πανδημία – θερμομέτρηση, χρήση μάσκας, βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης.

sem01

sem01