Εορτασμός για την 25η Μαρτίου 1821

Τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α., την 24η Μαρτίου, πραγματοποίησαν μία υπέροχη γιορτή αφιερωμένη στην Εθνική Παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου 1821.

Μέσα από τις αφηγήσεις τους και τα ποιήματα που απήγγειλαν υπό την καθοδήγηση της κοινωνικής λειτουργού κας. Κουρκούμπα και της κας. Γκαμζέλα, μας θύμισαν τα ιδανικά που ενέπνευσαν την Ελληνική Επανάσταση οδηγώντας στην έναρξη της από τον αρχηγό της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρο Υψηλάντη «ως ευαγγελιζομένη την πολιτικήν λύτρωσιν του ελληνικού έθνους», το ρόλο του κινήματος Φιλελληνισμού και τους αθάνατους ήρωες γυναίκες και άντρες που θυσιάστηκαν για το ιδεώδες της ελευθερίας.

Η γιορτή πλαισιώθηκε με διαχρονικά τραγούδια υπό την επιμέλεια της εκπαιδεύτριας χορωδίας κας. Λεβέντη και φυσικά με υπέροχους παραδοσιακούς χορούς υπό την επιμέλεια της εκπαιδεύτριας παραδοσιακών χορών κας. Γκαμζέλα.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Το φωτογραφικό υλικό και το video της εκδήλωσης αποτυπώθηκε από το φωτογράφο κο. Ηρακλή Μίλλα, ο οποίος έχει αναλάβει την εκπαίδευση των μελών στην τέχνη της φωτογραφίες.

25 martiou 22 03

25 martiou 22 04

25 martiou 22 05

25 martiou 22 06