10η Οκτωβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας, Περίθαλψης - Αποκατάστασης (Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α.) ως φορέας Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας  διοργάνωσε στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Οι Επιπτώσεις Της Οικονομικής - Ενεργειακής Κρίσης Και Του Πολέμου στην Ουκρανία στην Ψυχική Υγεία Της Οικογένειας» με στόχο να γνωστοποιηθούν στους πολίτες οι επιπτώσεις αυτών κρίσεων στην ψυχική υγεία  των ανθρώπων καθώς και να σχεδιασθούν στρατηγικές διαχείρισης των παρεπόμενών τους.

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Eορτάζεται κάθε χρόνο για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες των σύγχρονων κοινωνιών κυρίως στην πρόληψη των ψυχικών νοσημάτων καθώς και για η φροντίδα των ατόμων με ψυχικές μειονεξίες.

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Π.Ο.Υ Tedros Andanom Gebregesus αναφέρει ότι « Η επένδυση στην ψυχική υγεία είναι επένδυση για μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας» και τούτο γιατί τα προβλήματα ψυχικής υγείας επηρεάζουν όλες τις ομάδες του πληθυσμού ανεξαρτήτου ηλικίας και του κοινωνικο-οικονομικού τους επιπέδου.

Οι πολίτες της Λάρισας επισκεπτόμενοι το περίπτερο στήριξαν με την παρουσία τους αυτή την δράση. Ενημερώθηκαν προφορικά από το προσωπικό της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. για τις επιπτώσεις στην ψυχική ευεξία που προκαλούνται από τους ψυχοπιεστικούς παράγοντες και τους ψυχοτραυματισμούς που προκαλούνται από την παγκόσμια οικονομική – ενεργειακή κρίση και του πόλεμου στην Ουκρανία. Απαντώντας σε ποικίλα σχετικά ερωτήματα που έθεσαν πολίτες στις ψυχολόγους και στον ψυχίατρο της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. υπήρξαν διαβεβαιώσεις από μέρους των τελευταίων ότι οι ψυχικές διαταραχές που μπορούν να προκληθούν από αυτού του είδους τις κοινωνικές αναστατώσεις είναι αντιμετωπίσιμες υπό την προϋπόθεση ότι εγκαίρως θα ζητηθεί βοήθεια από αρμόδιους λειτουργούς ψυχικής υγείας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η κα. Δόκου, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας και ο κος. Μαμάκος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης « Λάρισα Μπροστά».

Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλάδιο εδώ.

mera 10 Oct 2022 02

mera 10 Oct 2022 02

mera 10 Oct 2022 02