ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ "ΓΑΛΗΝΟΣ"

Οικοτροφείο «Γαληνός»
Ρούσο Καρδίτσας
Λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2003
Φιλοξενεί 15 άτομα με βαριά νοητική υστέρηση

Το Οικοτροφείο «Γαληνός» στεγάζεται στο Ρούσο Καρδίτσας. Ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2003. Στο χώρο του οικοτροφείου φιλοξενούνται 15 άτομα με βαριά νοητική υστέρηση.

Ο χώρος του κτιρίου πληροί ειδικές προδιαγραφές για ΑΜΕΑ. Εντός του κτιρίου υπάρχουν τέσσερα δίκλινα, δύο τρίκλινα και ένα μονόκλινο δωμάτιο, δύο μεγάλα μπάνια, χώρος Κέντρου Ημέρας και φυσικοθεραπευτήριο. Περιμετρικά του κτιρίου υπάρχει αυλή με οπωροφόρα και καλλωπιστικά δέντρα, λαχανόκηπος και θερμοκήπιο, κιόσκι και χώρος όπου διατηρούνται οικόσιτα ζώα. Επιπλέον, στο πίσω μέρος του κήπου λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένος κάδος κομποστοποίησης για παραγωγή φυτικού λιπάσματος.

Οι ένοικοι συμμετέχουν σε ομάδες εργοθεραπείας, εξόδους και ομάδες φυσικοθεραπείας, ανάλογα με το εξατομικευμένο σχέδιο φροντίδας τους.  Στα πλαίσια της επαφής με την κοινότητα και της καταπολέμησης του στίγματος για την ψυχική ασθένεια οργανώνονται γιορτές και εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση και την ψυχαγωγία της τοπικής κοινότητας.